sanering

vad är asbest?

Asbest är ett naturligt material som användes mycket på 50-70-talet. Asbest har en hög isolerande förmåga och är mycket värmetåligt. Vissa asbestformer ger dessutom ett starkt material som man tidigare använde i isoleringsmaterial mot värme (t.ex. värmepannor, ventilationsrör, vattenrör m.m.), ljud (t.ex. tak och väggar), armering av olika byggnadsmaterial (t.ex. spackel, kitt, kakelfix och kakelfogar) samt bromsar på fordon.

Frigörs fibrerna i Asbest och man andas in dessa deponeras de i lungorna och kan leda till lungsjukdomar som Asbestos eller lungcancer.

Även om all användning av Asbest totalförbjudes 1982 så är förekomsten vanlig.

vad gör vi?

Innan sanering påbörjas utför en miljöinventering antingen av oss eller av kunden där det dokumenteras om asbest förekommer. Om förekomsten av asbest påträffas och arbetet ska utföras så behövs det skickas in en asbestanmälan till arbetsmiljöverket 2 dagar innan saneringen påbörjas. Läs mer och anmäl på Arbetsmiljöverkets hemsida (länk öppnas i nytt fönster).

Saneringen påbörjas och utförs inom konstens alla regler, tätsluta utrymmet (zon), trestegs sluss, undertryck, luftrenare med HEPA-filter, skyddskläder, personligskyddsutrustning, metodiskt, säkert, avfallet hanteras tätslutet, skickas med transport till godkänd avfallshanterare och självklart enligt AFS 2006:1.

få en kostnadsfri offert

Fyll i vårt formulär och berätta vad du behöver hjälp med så återkommer vi med en kostnadsfri offert så snart vi kan.

info

Rivsan
Orrstigen 16
151 63 Södertälje

Org.nr: 559225 – 1747
Företaget innehar F-skatt och Ansvarsförsäkring.